„Va trebui să ne vaccinăm o dată la 8-10 luni”. Ciocoi a anunțat când vor ajunge în Moldova vaccinurile Pfizer
Full Article 2 minutes read

„Va trebui să ne vaccinăm o dată la 8-10 luni”. Ciocoi a anunțat când vor ajunge în Moldova vaccinurile Pfizer

Lotul de 700 de mii de doze de vaccin anti-coronavirus produs de compania americano-germană Pfizer/BioNTech va fi livrat în lunile septembrie-octombrie a anului curent. Declarația a fost făcută de către premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi, în cadrul ședinței guvernului din 19 mai. 

Cabinetul de miniștri a aprobat hotărârea privind achiziționarea lotului de vaccinuri produs de Pfizer. Secretarul de stat Igor Curov a precizat că Ministerul Sănătății desfășoară negocieri cu compania Pfizer. Întrucât documentele pe care le solicită aceasta diferă de cele aprobate anterior de executiv, este nevoie de unele modificări.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a precizat că serurile ar putea ajunge în Moldova în toamnă. Lotul va fi suficient pentru imunizarea a 350 de mii de persoane.

„Procesul de vaccinare trebuie să continue non-stop. Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, pandemia va pierde din intensitate către luna martie 2023 și pe durata acestei perioade trebuie să asigurăm Republica Moldova cu cantitatea necesară de vaccinuri. Va trebui să ne vaccinăm o dată la 8-10 luni”, a spus Ciocoi și a adăugat că Modova trebuie să fie asigurată cu vaccinuri pe durata întregii perioade.

***

Potrivit platformei vaccinare.gov.md, din 2 martie până în prezent au fost vaccinate în Republica Moldova peste 253 mii de persoane. Dintre acestea, doar 34,3 mii au beneficiat deja de ambele doze.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: