Vaccinul chinez împotriva COVID-19, Sinovac, anunţă o eficacitate de până la 97%
Full Article 2 minutes read

Vaccinul chinez împotriva COVID-19, Sinovac, anunţă o eficacitate de până la 97%

Compania farmaceutică indoneziană Bio Farma a anunţat marţi că datele preliminare rezultate din studiul clinic pe care îl desfăşoară asupra vaccinului produs de compania chineză Sinovac relevă o eficacitate de până la 97%, relatează Bloomberg.com.

Compania a spus că au efectuat teste timp de o lună. Bio Farma se așteaptă ca autoritatea de reglementare locală să aprobe utilizarea de urgență a vaccinului Sinovac la sfârșitul lunii ianuarie.

Bio Farma nu a furnizat date cu privire la numărul de participanţi care au fost infectaţi pe parcursul studiului clinic în care sunt implicate circa 1.600 de persoane, notează Reuters.

Amintim că pe 8 decembrie a început vaccinarea împotriva coronavirusului în Marea Britanie. Potrivit ВВС, o femeie britanică de 90 de ani, Margaret Keenan, a fost primul om care a fost vaccinat. Primul bărbat care a primit o doză de vaccin a fost William Shakespeare, în vârstă de 81 de ani, din Warwickshire.

Țara folosește vaccinul Pfizer. Creatorii săi estimează eficacitatea vaccinului la 95%. Acest lucru se datorează faptului că în timpul studiilor clinice, mai mulți vaccinați au contractat totuși coronavirusul. În total, zeci de mii de oameni au luat parte la teste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: