Vadim Ceban: Moldovagaz nu a primit nicio notificare privind restricționarea livrărilor de gaze naturale
Full Article 1 minutes read

Vadim Ceban: Moldovagaz nu a primit nicio notificare privind restricționarea livrărilor de gaze naturale

 „Moldovagaz” nu a primit de la „Gazprom” și nici de la operatorul sistemului de transport al gazelor din Ucraina notificări despre restricționarea aprovizionării cu gaze naturale. Anunțul a fost făcut pe 10 mai de către șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban. Mai mult, acesta a precizat că aprovizionarea cu gaze către Moldova se efectuează ca de obicei.

„Moldovagaz nu a primit notificări oficiale de la Gazprom și de la OGTS al Ucrainei cu privire la restricționarea furnizării de gaze naturale în punctele de legături intersistem de transport al gazelor Alekseevka și Grebeniki. Livrările de gaze către Republica Moldova se fac în mod obișnuit”, a scris Ceban, pe canalul său de Telegram.

Anterior, operatorul sistemului de transport al gazelor din Ucraina a declarat că din 11 mai va opri tranzitul gazelor rusești către Europa prin stațiile din regiunea Lugansk, care se află pe teritoriul controlat de trupele ruse. La rândul său, Gazprom a spus că nu vede obstacole în continuarea tranzitului prin Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: