Vadim Ceban nu exclude că ar putea candida pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: „Niciodată nu trebuie să spui niciodată”
Full Article 2 minutes read

Vadim Ceban nu exclude că ar putea candida pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: „Niciodată nu trebuie să spui niciodată”

Șeful Moldovagaz, fost vice-bașcan al Găgăuziei, nu exclude că ar putea candida pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, la viitoarele alegeri, care vor avea loc în primăvara anului 2023. Chiar dacă declară că, la moment, singura prioritate e depășirea crizei energetice și asigurarea populației cu gaze naturale, Ceban spune că „niciodată nu trebuie să spui niciodată”.  

„Sincer să vă spun, la moment activez în cadrul Moldovagaz. Sunt total implicat în activitatea companiei și gestionarea crizei și nici nu am pus în gând careva idei de a candida în funcția bașcanului. (…) Evident, nu pot exclude nimic, pentru că nu pot spune ce va fi mâine. Aceste lucruri nu pot fi excluse. Nu trebuie să spui niciodată nu”, a declarat șeful Moldovagaz.

Precizăm că, în primăvara anului 2023, în UTA Găgăuzia se va desfășura scrutinul la care se va decide cine va fi noul bașcan al autonomiei. Alegerile urmează să se desfășoare la 30 aprilie.

Amintim că Vadim Ceban a venit la cârma companiei Moldovagaz în septembrie 2019. Potrivit CV-ului făcut public de instituție, Vadim Ceban este economist, iar între 2005-2019 a deținut mai multe funcții de conducere în structurile de stat, precum și în companii private. De exemplu, din 2009 până în 2010, Ceban a deținut funcția de director general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), iar în perioada 2015-2019 – funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: