Peste 57 de mii de cetățeni ruși aflați în Transnistria și-au exercitat dreptul de vot la alegerile din Rusia. Mesajul lui Krasnoselski
Full Article 2 minutes read

Peste 57 de mii de cetățeni ruși aflați în Transnistria și-au exercitat dreptul de vot la alegerile din Rusia. Mesajul lui Krasnoselski

La alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei și-au exercitat dreptul de vot 57 536 de cetățeni ruși, care locuiesc în regiunea transnistreană. Datele au fost publicate de către liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe 20 septembrie. Acesta și-a manifestat satisfacția pentru faptul că autoritățile de la Moscova nu au dat curs solicitării Chișinăului de a nu deschide secții de votare în stânga Nistrului, din cauza imposibilității asigurării condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea scrutinului.

Vadim Krasnoselski a declarat că scrutinul s-a desfășurat fără încălcări.

„Acesta este un bun indicator al activității electorale. Fiecare dintre noi, care am venit la secțiile de votare, ne-am îndeplinit datoria civică. Este încurajator faptul că apelurile unor subiecți de a ignora votul nu au avut niciun efect. Acest lucru a fost făcut de provocatori care în mod clar nu cunosc poporul nostru. Mulțumesc tuturor celor care au participat la formarea componenței Dumei de Stat și tuturor celor care au fost implicați în organizarea procesului de votare”, se arată într-un mesaj publicat de Krasnoselski.

Pentru locuitorii regiunii transnistrene, care dețin cetățenia Rusiei, au fost deschise 27 de secții de votare.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și-a exprimat nemulțumirea față de această decizie, comunicându-i părții ruse lipsa impedimentelor pentru deschiderea secțiilor de votare în localitățile aflate sub controlul autorităților constituționale ale Republicii Moldova. În context, MAEIE a solicitat părții ruse „să se abțină de la deschiderea celor 27 de secții de votare” , având în vedere imposibilitatea asigurării condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea scrutinului.

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare, partidul de guvernare „Rusia Unită” s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative care, în premieră, s-au desfășurat timp de trei zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: