Val de viroze în grădinițele și școlile din Moldova. Peste 9500 de cazuri, înregistrate la copii și elevi
Full Article 1 minutes read

Val de viroze în grădinițele și școlile din Moldova. Peste 9500 de cazuri, înregistrate la copii și elevi

Ministerul Educației și Cercetării a comunicat informații, pe 30 ianuarie, cu privire la situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Peste 9 500 de cazuri de gripă/viroză sezonieră au fost înregistrate la copii și elevi. 

Potrivit Ministerului, în perioada 23-27 ianuarie, în grădinițe au fost confirmați cu gripă/viroză sezonieră 4 813 copii.

În învățământul primar, gimnazial și liceal, în aceeași perioadă, au fost confirmate 4 703 cazuri de infectare cu gripă/viroză sezonieră în rândul elevilor.

Ce ține de cazurile Covid, în învățământul preșcolar au fost confirmați 53 de copii cu infecție. Iar în învățământul primar, gimnazial și liceal – 17 elevi.

Pe 30 ianuarie, autoritățile din Chișinău anunțau că în capitală se înregistrează o creștere a cazurilor de infecție cu noul Coronavirus. Astfel populația a fost atenționată despre o posibilă contagiozitate sporită cu tulpina Kraken. Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă declara că săptămână trecută în capitală s-au înregistrat mai puține cazuri cu infecții respiratorii. Cu privire la cazurile de gripă, el a spus că „rămânem încă în alertă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: