Vânătoare asupra presei la Tbilisi. Mai mult de 20 de jurnaliști au fost bătuți de un grup de homofobi (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Vânătoare asupra presei la Tbilisi. Mai mult de 20 de jurnaliști au fost bătuți de un grup de homofobi (FOTO)

Circa 20 de reporteri au fost grav traumatizați în timpul unui miting împotriva „Săptămânii Pride”, care a fost organizat de grupurile de homofobi din Tbilisi, pe 5 iulie, scrie Jam News.

Unii jurnaliști s-au ales cu capul spart, alții au suferit comoții cerebrale, leziuni în zona ochilor, dinți sparți și numeroase vânătăi. Majoritatea victimelor au avut nevoie de spitalizare. De asemenea, a fost distrus sau defectat echipamentul tehnic al reprezentanților mass media.

Timp de câteva ore, protestatarii i-au agresat fizic, i-au insultat pe jurnaliști și au aruncat în ei cu diferite obiecte. Evenimentele au fost transmise live. Poliția nu a reținut agresorii, însă a format un scut viu în jurul reporterilor și i-a îndepărtat de mulțimea agresivă.

„Este o vânătoare deschisă asupra presei”, au scris unele persoane pe rețelele de socializare.

„Am ieșit din redacție și am urcat în mașină. La un moment dat, homofobii ne-au atacat și ne-au împiedicat să ne exercităm munca. Mi se pare că am nasul rupt și dinții sparți”, a scris jurnalistul Radio Europa Liberă Tornike Mandari.

„Din păcate, această zi va intra în istorie drept cea în care au fost vânați jurnaliștii, iar guvernul și Ministerul de Interne a demonstrat cât este de incompetent”, a scris Marika Nikuradze, fotograf și jurnalist OC Media.

13 partide de opoziție din Georgia au publicat o declarație comună în urma celor întâmplate. Formațiunile au criticat autoritățile și le-au acuzat că au încurajat violențele din Tbilisi. De asemenea, au acuzat poliția că, intenționat, nu a acționat, scrie Kavkazkii Uzel.

MAI-ul Georgiei a inițiat un dosar penal cu privire la „împiedicarea jurnaliștilor în exercitarea muncii” și „violență”. Deocamdată, nicio persoană nu a fost reținută.

Пострадавшие журналисты и операторы. Противники Прайда в Тбилиси избили журналистов

Противники Прайда в Тбилиси избили журналистов

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: