Variola maimuţei nu este o urgenţă de sănătate publică internaţională, dar trebuie monitorizată – OMS
Full Article 2 minutes read

Variola maimuţei nu este o urgenţă de sănătate publică internaţională, dar trebuie monitorizată – OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că epidemia de variola maimuţei nu este o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, dar a spus că dar trebuie monitorizată atent.

OMS a convocat joi o reuniune a comitetului de urgenţă pentru a discuta despre gravitatea epidemiei de variola maimuţei. Rezultatul reuniunii a fost anunţat sâmbătă, scrie Mediafax.

„În general, în raport, ei (comitetul de urgenţă – n.r.) m-a sfătuit că, în acest moment, evenimentul nu constituie o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăşi convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internaţională a variolei maimuţelor”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în comunicatul publicat sâmbătă, citat de CNN.

Tedros a cerut intensificarea supravegherii variolei maimuţei, avertizând că „deşi bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi au fost cei mai afectaţi în aceste noi focare, există, de asemenea, riscuri de boli grave pentru persoanele imunocompromise, femeile însărcinate şi copii dacă sunt infectaţi”.

Angajaţii din sănătate sunt, de asemenea, în pericol dacă nu poartă echipament de protecţie personală adecvat, a declarat Tedros.
Săptămâna trecută, Tedros a declarat că „virusul se comportă în mod neobişnuit faţă de modul în care se comporta în trecut” şi că, pe măsură ce mai multe ţări sunt afectate, este necesar un răspuns coordonat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: