Vasiloi, către reprezentantul FRONTEX: „Securitatea frontierelor UE începe de la frontierele R. Moldova”
Full Article 2 minutes read

Vasiloi, către reprezentantul FRONTEX: „Securitatea frontierelor UE începe de la frontierele R. Moldova”

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a avut o întrevedere cu directoarea executivă interimară a Agenției FRONTEX Aija Kalnaja, aflată în vizită în R. Moldova. Oficialul moldovean i-a spus oaspetelui că se atestă o creștere a presiunii pe segmentul „verde” al frontierei de stat, fiind necesară pregătirea pentru lansarea celei de-a doua etape de operaționalizare a ofițerilor Agenției pentru supravegherea frontierei. „Ori securitatea frontierelor externe ale UE începe de la frontierele R. Moldova”, a precizat Vasiloi.

Șefia Poliției de Frontieră, în cadrul întrevederii cu Aija Kalnaja, a remarcat suportul acordat de Agenția FRONTEX, menționându-se despre dislocarea la frontiera de stat a 80 de ofițeri care muncesc cu polițiștii de frontieră moldoveni.

„Astfel, este asigurată gestionarea eficientă a crizei curente și traversarea în siguranță a persoanelor care părăsesc Ucraina”, comunică reprezentanții Poliției de Frontieră.

De asemenea, Vasiloi a menționat că în prezent se atestă creșterea presiunii pe segmentul „verde” al frontierei de stat.

„În acest sens, pregătirile pentru lansarea celei de-a doua etape de operaționalizare a ofițerilor corpului permanent al FRONTEX în suportul măsurilor de supraveghere a frontierei de stat sunt binevenite, ori securitatea frontierelor externe ale UE începe de la frontierele Republicii Moldova”, a precizat șefia Poliției de Frontieră.

Aija Kalnaja a reiterat disponibilitatea de susținere a Poliției de Frontieră în gestionarea riscurilor existente la frontierele Republicii Moldova și combaterea fenomenului criminalității transfrontaliere, asigurând în același timp securitatea frontierelor UE.

În semn de recunoștință pentru efortul depus în dezvoltarea cooperării bilaterale și lansarea operațiunii FRONTEX în Republica Moldova, Rosian Vasiloi a decorat cu medalia pentru cooperare doi ofițeri ai Agenției.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: