Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare (VIDEO)

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, astăzi, 14 iunie.

„Am luptat mult timp. Am încercat să-mi demonstrez nevinovăția, iar astăzi a venit acel moment. Pot să vă spun că în sistemul nostru judiciar este foarte greu să-ți faci dreptate. Uneori am senzația că acest lucru este imposibil”, a spus Platon.

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare. Pe 18 decembrie 2017, Curtea de Apel a menținut sentința. Curtea Supremă de Justiție de două ori a menținut-o. Ultima oară, o decizie în acest sens a fost luată de CSJ la începutul lui mai 2020.

Pe 18 mai 2020, procurorul general Alexandr Stoianoglo l-a numit pe Vladimir Plahotniuc beneficiarul principal al „jafului secolului”. Tot atunci, procurorii au ajuns la concluzia că dosarul lui Veaceslav Platon, în care acesta a fost condamnat la 18 ani privațiune de libertate, a fost unul fabricat.

În octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind inițierea procesului de revizuire a dosarului penal, în care Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Revizuirea dosarului a durat aproximativ 10 luni. În acest timp, peste 30 de martori au fost audiați. La ședința de judecată din 28 mai, procurorul Elena Ceruța a anunțat că renunță la capetele de acuzare împotriva lui Platon. Ea a spus că în timpul reexaminări dosarului s-a constat că Platon nu este vinovat.

Sentința motivată va fi anunțată pe 2 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: