Veaceslav Valico, audiat în calitate de martor în dosarul Marinei Tauber: „Procurorul nu este foarte bucuros să mă vadă”
Full Article 3 minutes read

Veaceslav Valico, audiat în calitate de martor în dosarul Marinei Tauber: „Procurorul nu este foarte bucuros să mă vadă”

Activistul civic Veaceslav Valico a fost audiat astăzi, 16 august, în calitate de martor, în dosarul intentat de procurori împotriva deputatei și vicepreședintei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Într-un interviu pentru NM, Valico a menționat că a fost chemat să se prezinte în fața magistraților la cererea avocaților lui Tauber.

„Sunt surprins că procurorii nu m-au chemat la procuratură să depun mărturie. Și nici astăzi procurorul nu este foarte bucuros să mă vadă”, a spus el.

Valico susține că artiștii ar fi trebuit să fie plătiți după spectacol, iar procurorii exagerează semnificativ sumele despre care vorbesc.

Precizăm că avocații Marinei Tauber au solicitat de nenumărate ori ca Veaceslav Valico să fie audiat în calitate de martor. Cu toate acestea, judecătorii au refuzat de fiecare dată.

De menționat că una dintre acuzațiile aduse de procurori Marinei Tauber se referă la faptul că Partidul „ȘOR” a cheltuit peste 500 de milioane de lei pentru organizarea concertului din 19 iunie, care însă așa și nu a mai avut loc.

Potrivit procurorului general interimar Dumitru Robu, banii au mers pentru plata onorariilor cântăreților Philip Kirkorov și Morgenstern. Valico, în schimb, susține că el a fost organizatorul concertului, iar cântăreților nu li s-ar fi plătit taxe, întrucât autoritățile de la Chișinău nu au permis ca concertul să aibă loc.

Precizăm că, în aceste momente, magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana decid soarta deputatei Marina Tauber. Judecătorii urmează să decidă dacă dau sau nu curs cererii depuse de avocații apărării, care au solicitat anularea arestului preventiv și aplicarea unei măsuri non-privative de libertate în privința Marinei Tauber. Escortată la ședință de mascații CNA, Tauber s-a arătat optimistă că justiția îi va face dreptate. „Cred în justiția noastră. Justiția va triumfa”, a declarat parlamentara.

***

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

la 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la demersul procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”, în timp ce guvernarea declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”, respingând acuzațiile alesei poporului”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: