(VIDEO) Veaceslav Valico a părăsit platoul unui post de televiziune: „Mă duc să mă culc!”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Veaceslav Valico a părăsit platoul unui post de televiziune: „Mă duc să mă culc!”

Activistul civic Veaceslav Valico a părăsit platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, chiar în timpul transmisiunii în direct. Acesta s-a arătat deranjat că ar fi asociat cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

În debutul emisiunii, deputatul PAS Virgiliu Pâslariuc a declarat că organizatorii concertului ar fi aceeași ca și ai protestului de duminică. „În piață a fost un singur eveniment. Dar este legat de ceea ce se va întâmpla la Bruxelles. Aceste două evenimente sunt legate. Statutul care se va acorda țării noastre ca și candidat pentru integrarea în UE. Este o încercare de destabilizare și de a arăta că, de fapt, cursul luat de statul nostru nu este pe placul anumitor actori politici”, a declarat parlamentarul PAS.

La rândul său, Veceslav Valico a acuzat jurnaliștii TV8 de neprofesionalism. „Cu cât v-a plătit Platon să mă invitați la emisiune? (…) Poate cineva a achitat canalului TV8 ca să răspândească minciuni și bârfe despre mine?. Nu eu întreb, telespectatorii dvs întreabă în comentarii”, a întrebat Valico.

Nimeni la nimeni nu a plătit pentru ca să se afle în studioul TV8. Niciodată nu s-au plătit bani, mai ales la „Cutia Neagră”. Dar dacă vorbim despre cine și cât plătește, vă rog sa explicați cum o viață întreagă n-ați lucrat nicăieri și ați reușit cumva să trăiți?”, a întrebat, la rândul său, moderatoarea emisiunii, jurnalista Mariana Rață.

Valico a cerut jurnaliștilor TV8 să abordeze subiecte de „interes”. Potrivit lui, „oamenii au obosit de Platon sau Plahotniuc, în timp ce criza economică se face tot mai simțită în țară”. În emisie directă, Veaceslav Valico s-a ridicat, și-a scos microfonul și a părăsit platoul emisiunii.

Mă duc să mă culc”, a spus el. Reacția jurnalistei nu a întârziat să apară: „O seară bună! Salutări finanțatorului!”, a conchis Rață.

Amintim că Veaceslav Valico a anunțat că, pe 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale urma să se desfășoare un concert de amploare, la care ar fi urmat să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov. Câteva ore mai târziu, Valico a anunțat că și Egor Kreed va evolua la Chișinău, însă mai sunt așteptați și alți artiști, fără a oferi vreun nume. În seara de 19 iunie, Egor Kreed a anunțat că nu va mai participa la concert.

Pe 19 iunie, Veaceslav Valico a acuzat partidul de guvernare că sabotează desfășurarea evenimentului și că nu este lăsat să instaleze scena și toaletele ecologice. Ulterior, acesta a fost susținut de către deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber, care la rândul său a organizat un protest în Piața Marii Adunări Naționale, la care au fost aduși, în mod organizat, câteva mii de participanți. În timpul manifestanției, parlamentara a propus oamenilor să protesteze la Comisariatul de poliție din centrul capitalei. Acolo, aceasta a anunțat că poliția a oprit camionul în care se afla tehnica pregătită pentru desfășurarea concertului. În final, concertul nu a mai avut loc.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a respins acuzațiile cu privire la presupusa sabotare a protestului, iar PAS a refuzat să comenteze acuzațiile lui Valico și ale Partidului „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: