Veronica Drăgălin, despre prioritățile sale în fruntea PA, cazuri de rezonanță, așteptări și impresii
Full Article 2 minutes read

Veronica Drăgălin, despre prioritățile sale în fruntea PA, cazuri de rezonanță, așteptări și impresii

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, afirmă că prioritare în mandatul său sunt cazurile de rezonanță precum „furtul miliardului” și „Laudromatul”. Ea a declarat pentru moldova.org că își dorește să înțeleagă ce se întâmplă, dar și care-i planul de acțiuni de mai departe. 

„Cred că acestea sunt cazurile de rezonanță, unde vreau cât mai repede să înțeleg ce se întâmplă, dar și care-i planul de mers înainte”, a declarat Drăgălin.

Totuși, ea s-a arătat surprinsă de numărul mic de procurori care lucrează la PA.

„Așteptările țării și societății sunt foarte, foarte mari de la instituția asta. Moldova nu e țară foarte mare, dar totuși instituția noastră numără, nu am numerele exacte, dar mai puțin de 50 de procurori, dintre care nouă nici nu-s aici în permanență, ci delegați la alte procuraturi. Deci e un număr destul de mic de procurori care lucrează la toate cazurile astea de rezonanță și altele mai mici. Nu e un lucru ușor, dar eu sper să continuăm să avem susținere și împreună să ajungem la niște rezultate bune pentru țară”.

În același interviu, șefa PA, a menționat că își dorește ca instituție pe care o conduce să devină una transparentă.

„Eu deja am început să am discuții cu colegii din procuratură, de ce nu spunem mai multe informații la faza asta la un caz, de exemplu. Și știu că răspunsul la unele întrebări este că legea care există în prezent nu permite să dăm mai multe detalii. Dar totul poate fi schimbat, deci eu mă uit cu o perspectivă nouă – dacă până acum a fost o lege care a spus un lucru, asta nu înseamnă că legea e bună sau a fost bună până acum. Și poate trebuie să schimbăm ceva. Eu cred că totuși o să putem arăta niște schimbări cu transparența, pentru că asta e un lucru pe care eu, ca șef al acestei instituții, îl pot controla mai mult”, a precizat șefa PA.

Drăgălin a mai spus că mizează pe sprijinul parlamentarilor în cazul în care va fi nevoie de modificări la codul de procedură penală sau la adoptarea anumitor legi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: