Veronica Dragalin vrea să învețe din experiența Laurei Codruța Köveși. Ce i-a spus oficialul moldovean șefei Parchetului European
Full Article 2 minutes read

Veronica Dragalin vrea să învețe din experiența Laurei Codruța Köveși. Ce i-a spus oficialul moldovean șefei Parchetului European

Procurorul general interimar Ion Munteanu și procurorul șef al Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin au efectuat o vizită de lucru astăzi la Parchetul European (EPPO), în Luxemburg. Oficialii moldoveni s-au întâlnit cu șefa Parchetului European Laura Codruța Köveși. Reprezentanții Procuraturii Generale menționează că Veronica Dragalin și-a exprimat deschiderea de a învăța din experiența Laurei Codruța Köveși. 

Un subiect al discuției a vizat investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt și oportunitatea colaborării dintre autoritățile din Republica Moldova și Parchetul European.

A fost subliniată necesitatea unui parteneriat durabil, atât în sensul schimbului de experiență, cât și sub forma cooperării operaționale în investigarea cazurilor care țin de competența EPPO.

Ion Munteanu, în cadrul discuțiilor, a menționat că cercetarea cazurilor de corupție, delapidarea bunurilor statului și recuperarea bunurilor infracționale rămân obiectivele principale ale Procuraturii din Moldova.

„Pentru a obține rezultate semnificative în aceste domenii, procurorii din Republica Moldova sunt deschiși să coopereze în materie penală cu procurorii EPPO în vederea obținerii de probe, sechestrării și confiscării bunurilor infracționale, inclusiv prin constituirea unor echipe comune de investigații”, a menționat Munteanu.

În același context, Veronica Dragalin a subliniat necesitatea reformării instituției specializate în materie de luptă cu corupția – „pentru a-i oferi toate resursele, instrumentele și puterea discreționară necesară în vederea obținerii rezultatelor semnificative în contracararea corupției în Republica Moldova”.

„Doamna Dragalin și-a exprimat deschiderea de a învăța din experiența doamnei Köveși, obținută atât în timpul mandatului său de șef al Direcției Naționale Anticorupție Române, cât și în funcția actuală de șef al Parchetului European”, comunică reprezentanții Procuraturii Generale.

***

Amintim că în iulie 2022, șefa Parchetului European Laura Codruța Kovesi, aflându-se la Chișinău, a venit cu câteva recomandări pentru Veronica Dragălin. Kovesi i-a dorit răbdare, să depună efort și a asigurat-o că poate conta pe ajutorul Parchetului European.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: