Vești bune din România. Va fi construit un nou pod peste râul Prut, iar altele două vor fi reparate
Full Article 1 minutes read

Vești bune din România. Va fi construit un nou pod peste râul Prut, iar altele două vor fi reparate

În cadrul ședinței Guvernului României din 22 februarie au fost adoptate trei memorandumuri ce prevăd aprobarea negocierii şi semnării a trei Acorduri bilaterale între Republica Moldova și România.

Urmează să fie semnate următoarele acorduri:

  • Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Oancea (RO) – Cahul (MD)
  • Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Albiţa (RO) – Leuşeni (MD)
  • Acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

Astfel, va fi construit un pod rutier peste râul Prut, între localitățile Albița (RO) și Leușeni (MD). Noul pod va corespunde celor mai înalte cerințe tehnice în construcții, pentru o circulație în regim de siguranță și confort.

Totodată, vor fi efectuate lucrări de modernizare și întreținere a podurilor rutiere peste Prut, între localitățile Sculeni (RO) și Sculeni (MD), precum și între localitățile Oancea (RO) și Cahul (MD). Cele două poduri se află în stare avansată de degradare, lucrările de reabilitare și consolidare fiind necesare pentru fluidizarea și desfășurarea în condiții de siguranță a traficului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: