„Viața continuă”. Ultima zi de mandat mandat a lui Grigore Belostecinic, după 21 de ani la conducerea ASEM
Full Article 3 minutes read

„Viața continuă”. Ultima zi de mandat mandat a lui Grigore Belostecinic, după 21 de ani la conducerea ASEM

Grigore Belostecinic își încheie pe 28 aprilie mandatul de rector al Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM). În ultima sa zi de muncă în această funcție, el a publicat un bilanț al realizărilor din ultimii 21 ani, dar și câteva fotografii.

Adresarea lui Grigore Belostecinic:

„Am fost onorat să dețin această funcție o perioadă lungă de timp. Am dedicat ASEM-ului mulți ani din viața mea, începând cu prima zi de la fondare – 25 septembrie 1991: lector superior, conferențiar universitar, profesor universitar, decan de facultate, șef de catedră, iar ultimii 20 de ani, 7 luni și 22 de zile – rector.

Aduc, pe această cale, mulțumiri Senatului și întregului colectiv al instituției noastre pentru sprijinul acordat în întreaga perioadă de activitate. Am încercat să-mi fac cu onestitate meseria, în condițiile în care învățământul superior din Republica Moldova a fost, în această perioadă, în continuă schimbare, supus unor reforme profunde și a trebuit să mergem în pas cu timpul, sau chiar înaintea lui…

ASEM a fost întotdeauna o sursă importantă de noi experiențe și bune practici în domeniul învățământului superior. Când am intrat în funcție, eram un pic mai tânăr, am trecut printr-un concurs greu, cu o rezistență enormă, uneori lipsită de etică și moralitate, din partea conducerii precedente, ceea ce nu mi-am dorit să se întâmple și cu succesorul meu.

Dar mult mai anevoios a fost să mențin ulterior nivelul și credibilitatea oamenilor. Nu mi-am dorit niciodată să-mi creez o zonă de confort, mi-am asumat întotdeauna întreaga responsabilitate pentru tot ceea ce s-a întâmplat sau trebuia să se întâmple în instituția noastră. Dacă m-am descurcat sau nu, să mă judece cei care mi-au încredințat această funcție. Alții – mai puțin.

ASEM-ului îi revine o parte mare din succesele, dar și, posibil, insuccesele mele personale. Mă bucur că am avut această oportunitate, dar și de experiența pe care am trăit-o. Fiecare dintre noi trebuie să facă ce, și când, poate face mai bine. Este motivul din care am considerat că este timpul să mă retrag (pentru cei curioși – am avut dreptul legal la un nou mandat), pentru a accepta o schimbare, însoțită de noi provocări, pentru instituția noastră. Și îmi doresc să fie o schimbare spre mai bine, fiind convins că anume așa și va fi. Folosesc și această ocazie pentru a-i dori doar succese și noi realizări noului rector și noii echipe de conducere a ASEM.

Viața continuă”.

Fostul rector a publicat câteva fotografii marcante realizate pe parcursul carierei sale:

05 iunie 2001 – primele felicitări cu ocazia alegerii în calitate de rector al Academiei de Studii Economice din Moldova din partea profesorului universitar Nicolae Bucun, vice-ministru al educației, președintele comisiei de organizare a concursului;

07 septembrie 2001 – prima zi de lucru în calitate de rector ASEM; primul interviu în noua funcție;

28 aprilie 2022 – ultima zi din ultimul mandat de activitate în calitate de rector al ASEM.

Amintim că Alexandru Stratan este noul rector al Academiei de Studii Economice. Pentru el au votat circa 70% dintre membrii comunităţii academice de la ASEM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: