Vicepremier, despre pretinsul atentat asupra delegației OSCE: „Este foarte stranie această schimbare de țintă”
Full Article 3 minutes read

Vicepremier, despre pretinsul atentat asupra delegației OSCE: „Este foarte stranie această schimbare de țintă”

Vicepremierul Oleg Serebrian susține că filmulețul video despre un eventual atac terorist în regiunea transnistreană ar avea drept scop restricționarea accesului oficialilor străini în regiune. De asemenea, politicianul asigură că, Ucraina nu ar fi pus la cale un asemenea scenari. Declarațiile au fost făcute pe 14 martie în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV. 

„Este foarte stranie această schimbare de țintă. Putem doar presupune ce se întâmplă și de ce accentul a trecut pe OSCE. Poate erau supărați pe prezența OSCE în zone mai sensibile în ultimii ani, în timpul exercițiilor militare sau în zona de securitate, în general. Presupunerea este că-și doresc limitarea prezenței diplomaților OSCE în regiunea transnsitreană. Este o interpretare. După această declarație, diplomați dornici să viziteze regiunea vor fi mai puțini. Știm că în repetate rânduri accesul diplomaților străini în regiunea transnsitreană s-a tot limitat. Ba că era COVID, apoi odată cu începutul agresiunii din Ucraina au urmat o serie de restricții. Asta este una din intepretări ale acestei schimbări de țință care arată cam ciudat. Foarte multe lucruri nu se leagă, multe lucruri sunt în negură”, a punctat vicepremierul Oleg Serebrian.

Potrivit vicepremierului, ipoteza potrivit căreia Ucraina ar fi pus la cale scenariul unui atentat terorist este exclusă.

„Am urmărit secvențele video cu persoana implicată în organizarea atentatului și mi s-a părut cam degajat pentru cineva care răspunde la un interogatoriu. Parcă își avea tema pe acasă foarte bine făcută. Noi am solicitat Tiraspolului mai multă informație, am primit acel material video care nu dă foarte multe explicații. Nu avem nicio bănuială că Ucraina ar sta în spatele acestui presupus atentat, n-ar avea Ucraina de ce să stea în spate, pentru că Ucraina are suficiente probleme în momentul de față ca să-și mai organizeze una suplimentară la hotarele vestice . Dimpotrivă, credem că cei care doresc să prejudicieze imaginea Ucrainei insistă pe așa-zisa versiune ucraineană” , a adăugat Serebrian.

Amintim că, așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene, Anatolii Gurețki, a anunțat că, ținta atacului terorist despre care s-a pregătit un film documentar, era delegația OSCE. Acesta urma să aibă loc pe 14 februarie, în apropiere de cetatea Tighina, în momentul în care delegația trebuia să se întoarcă la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: