Vicepremierul Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său israelian. Ce subiecte au abordat
Full Article 1 minutes read

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său israelian. Ce subiecte au abordat

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o discuție telefonică cu Eli Cohen, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel. Oficialii au discutat despre situația tensionată de securitate din regiune și impactul negativ asupra țării noastre produs de către războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Nicu Popescu a subliniat relațiile strânse dintre Republica Moldova și Statul Israel, bazate pe legături istorice și o cooperare dinamică în domeniile politic, economic, umanitar și în cadrul organizațiilor internaționale.

„Am apreciat rolul comunității evreiești în dezvoltarea parteneriatului nostru și am reiterat angajamentul ferm de a onora memoria victimelor Holocaustului și de a proteja și promova moștenirea evreiască din țara noastră. În acest context, am discutat şi despre organizarea acțiunilor de comemorare a celor 120 de ani de la pogromul împotriva evreilor de la Chișinău. 

Am convenit să consolidăm dialogul politic, să extindem comerțul și cooperarea în domeniul turismului și să ne intensificăm eforturile comune în lupta împotriva corupției”, a declarat șeful diplomației Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: