(VIDEO) Vicepremierul Nicu Popescu: „Moldova va intensifica rata de aliniere la sancțiunile UE contra Rusiei”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Vicepremierul Nicu Popescu: „Moldova va intensifica rata de aliniere la sancțiunile UE contra Rusiei”

Moldova se va alinia la sancțiunile Uniunii Europe împotriva Rusiei. Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu spune că „acest lucru se va întâmpla rapid și în scurt timp”.

„S-a decis ca Republica Moldova să nu se alinieze imediat la anumite măsuri ristrictive, inclusiv sancțiuni. În aceste zile noi facem o evaluare și o reevaluare a mai multor decizii luate anterior și în curând vom veni cu mai multe pe acest subiect. Absolut orice măsuri de acest ordin presupune acțiuni concrete în instituțiile noastre sau instituțiile financiare sau instituțiile care monitorizează intrările și ieșirile din Republica Moldova. La această etapă, noi facem o analiză asupra modului practic cum Republica Moldova va avea mai multe răspunsuri la anumite domenii. Pe alte domenii legate de sancțiuni, poziția noastră este absolut clară. Rata noastră de aliniere va crește vizibil, va crește rapid și va crește în viitorul apropiat”, a declarat Nicu Popescu.

În UE există 38 de regimuri de sancțiuni, dintre acestea Republica Moldova se aliniază la 21, acestea sunt baza legală aplicate pentru mai multe domenii.

„În 7 domenii Republica Moldova nu a fost invitată să se alăture pentru că majoritatea au expirat. La această etapă Republica Moldova nu se aliniază la 10 tipuri legale de sancțiuni, iar această bază în curând se va diminua”, a adăugat vicepremierul.

Amintim că, Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu a informat pe 22 februarie că Republica Moldova va demara procesul de denunțare a câtorva acorduri semnate în cadrul CSI. Vicepremierul susține că se renunță doar la înțelegirile, care sunt incompatibile cu angajamentele noastre asumate pentru aderarea la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: