Vicepremierul pentru Reintegrare a vizitat o localitate din zona de securitate și podul avariat în timpul războiului de la Nistru
Full Article 2 minutes read

Vicepremierul pentru Reintegrare a vizitat o localitate din zona de securitate și podul avariat în timpul războiului de la Nistru

Problemele locuitorilor din Gura Bîcului, raionul Anenii Noi – localitate amplasată în perimetrul Zonei de Securitate – au ajuns în atenția autorităților. Aflat într-o vizită la Gura Bîcului, viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a discutat situația la zi cu reprezentanții administrației publice locale și ai subdiviziunilor desconcentrate, locuitori ai satului, fermieri, agenți economici.

Potrivit Guvernului, în cadrul dialogului au fost relevate unele probleme cu care se confruntă populația din localitate, precum necesități de îmbunătățire a condițiilor de funcționare a instituțiilor publice și de învățământ.

De asemenea, a fost atrasă atenția asupra unor aspecte care ar limita accesul populației la unele servicii publice din cauza neglijării de către agenții economici a obligațiilor prevăzute de legislația în vigoare.

În intervenția sa, vicepremierul a dat asigurări că problemele enunțate vor fi transmise autorităților competente pentru a fi analizate și soluționate.

Pe parcursul vizitei, vicepremierul a vizitat Gimnaziul „Gura Bîcului”, biblioteca publică din localitate, casa de cultură, oficiul medicilor de familie și muzeul de istorie și etnografie. Un popas a fost făcut și la podul peste râul Nistru care leagă localitățile Gura Bîcului și Bîcioc, deteriorat în anul 1992 și reconstruit în 2001, cu suportul partenerilor europeni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: