Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrean va avea o primă discuție cu negociatorul șef de la Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrean va avea o primă discuție cu negociatorul șef de la Tiraspol

Pe 27 ianuarie, viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrean se va întâlni cu negociatorul șef de la Tiraspol Vitali Ignatiev. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, din 26 ianuarie, de către premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. Discuția va avea loc online.

„Mâine va avea loc întrevederea vicepremierului Serebrean cu negociatorul din partea regiunii și pledăm pentru repornirea grupului de lucru, care nu s-a întâlnit de ceva timp și rezolvarea problemelor tehnice care apar. Suntem îngrijorați de situația din regiune, chemăm la maturitate, înțelegere și înțelepciune și pledăm pentru pace și stabilitate în regiunea noastră”, a declarat Gavrilița.

Informația a fost confirmată și de așa-zisul minister de Externe al Transnistriei.

„În timpul dialogului, este planificată să se discute o gamă largă de probleme de actualitate și care nu au fost rezolvate de mult timp în cadrul procesului de negociere”, se arată în comunicat.

Reamintim că Oleg Serebrean a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare pe 19 ianuarie. Aceasta va fi prima sa întâlnire cu reprezentanții Transnistriei de la preluarea mandatului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: