Vicepreședintele Parlamentului, despre factorii de care depind aderarea Moldovei la NATO: „Nu este ușor, dar trebuie făcut”
Full Article 2 minutes read

Vicepreședintele Parlamentului, despre factorii de care depind aderarea Moldovei la NATO: „Nu este ușor, dar trebuie făcut”

Voința poporului este principalul factor de care depinde dacă Republica Moldova va adera sau nu la NATO. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, în cadrul unui interviu pentru Digi24.ro. Oficialul a precizat că „o alianță politico-militară cum e NATO, cu articolul 5 care garantează securitatea fiecărui stat membru, nu pot exista dubii că apartenența la Alianță este o garanție cât se poate de puternică pentru securitatea unui stat membru”.

„Cu regret spun că cetățenii R. Moldova s-au aflat foarte mulți ani pradă a propagandei ruse, au trăit în câmpul mediatic al Federației Ruse care a exploatat aceste fobii anti-occidentale. Acum există un impediment major să schimbăm aceste poziții. Nu este un lucru ușor, dar trebuie făcut”, a spus Mihai Popșoi.

Vicepreședintele Parlamentului a adăugat că țara noastră ar avea nevoie și de arme aeriene:

„De fiecare dată când se întâmplă asemenea evenimente nefericite, când rachetele Federației Ruse survolează spațiul aerian al R. Moldova, Chișinăul nu are capacitatea să riposteze în niciun fel. Acest lucru este, rușinos, e puțin spus, ca un stat suveran să nu-și poată apăra cetățenii și să nu poată riposta la asemenea provocări. Realitățile sunt cele care sunt, cu mare regret, dar mizăm pe sprijinul partenerilor internaționali și vom face și noi investiții în apărare în măsura în care ne permite bugetul auster”, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: