„Victimizare”. PAS reacționează la acuzațiile lui Ceban privind descinderea cu mascați de la Primăria Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Victimizare”. PAS reacționează la acuzațiile lui Ceban privind descinderea cu mascați de la Primăria Chișinău

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipiului Chișinău (CMC) a venit cu o reacție la acuzațiile edilului Ion Ceban precum că formațiunea de guvernare ar fi dispus, intenționat, percheziții la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială a CMC pentru al discredita pe el și echipa sa, în contextul în care astăzi primăria desfășoară Forumul Social Urban. PAS a declarat că acuzațiile primarului sunt pur politice, subliniind că organele de drept sunt independente și acționează în conformitate cu legea.

„Ion Ceban este deranjat că nu poate mânca liniștit la restaurantul de pe acoperișul unui hotel de lux din capitală sau vrea să redirecționeze atenția cetățenilor și mass-mediei de la faptul că în aceste zile cheltuie 3.506.470 lei din banii publici pentru propriul PR politic? Instituțiile și organele de drept sunt independente și acționează conform legislației. Acuzațiile lui Ion Ceban sunt pur politice și de victimizare”, a scris fracțiunea PAS pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Ion Ceban a declarat pe 4 mai, că „mascații au venit astăzi la șeful de Direcție Sănătate Boris Gîlca și la alți angajați” ai Primăriei. Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) au confirmat pentru NM că desfășoară acțiuni de urmărire penală – „inclusiv la persoane publice din cadrul Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului Municipal Chișinău”.

***

Amintim că, pe 26 aprilie, primarul capitalei Ion Ceban a declarat că pe numele mamei sale, Eugenia Ceban, care este și consilier municipal, ar fi fost deschis un dosar la comandă. El menționa că dosarul ar fi comandat de un președinte de comisie parlamentară din partea PAS. Ceban spunea că mama lui este învinuită de trafic de influență.

Contactat de NM, comunicatorul fracțiunii PAS din cadrul CMC Sergiu Bejenari a negat informația. Și Procuratura Anticorupție a negat acuzațiile primarului Ion Ceban cu privire la dosarul, care ar fi fost comandat de un președinte de comisie parlamentară de la PAS. Responsabilii au declarat că procurorii anticorupție sunt independenți și apolitici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: