Victoriabank susține oamenii de cultură prin acordarea unui sprijin financiar Teatrului Geneza Art din Chișinău
Full Article 4 minutes read

Victoriabank susține oamenii de cultură prin acordarea unui sprijin financiar Teatrului Geneza Art din Chișinău

Victoriabank se solidarizează cu oamenii de cultură din Republica Moldova pentru a contribui la depășirea impasului în care s-au pomenit aceștia în urma restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Astfel, Victoriabank anunță că sponsorizează activitatea din anul curent a unuia dintre teatrele locale, instituții puternic afectate de criza din ultimii aproape doi ani.

Este vorba despre Teatrul Geneza Art din Chișinău, căruia i se va oferi suma de 100 de mii de lei, punându-se bazele unui parteneriat de durată cu această instituție culturală importantă din Republica Moldova.

„În această perioadă complicată, cauzată de pandemia de COVID-19, când instituțiile de cultură nu pot activa la capacitate maximă, considerăm că este absolut necesar să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie de susținere pentru a-și continua activitatea profesională și celor care ne ajută și pe noi, spectatorii, să depășim momentele grele, pentru că, se știe, cultura este sufletul unei națiuni. În cazul dat, este vorba despre Teatrul Geneza Art din Chișinău. Știm că, din cauza interdicțiilor impuse de pandemie, actorii nu au putut juca pe scena teatrului o bună perioadă de timp. Acum, publicul are acces în sala de spectacole doar la prezentarea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 sau prezentarea rezultatului negativ al unui test COVID. Oferind Teatrului Geneza Art suma de 100 de mii de lei drept sponsorizare, vrem să contribuim la perpetuarea activității acestei instituții culturale deosebit de importante pentru toți iubitorii de frumos din Chișinău și din întreaga țară. Suntem convinși că doar sprijinul și parteneriatele ne vor ajuta să depășim aceste momente destul de dificile prin care trecem”, a menționat Sorin Bălănel, Director Relații cu publicul și Marketing, Victoriabank.

Directoarea artistică a Teatrului Geneza Art, Daniela Burlaca, a mulțumit echipei Victoriabank pentru sprijinul financiar acordat.

De aproape 15 ani fac teatru și în tot acest răstimp am conștientizat că arta în secolul XXI nu poate supraviețui doar din entuziasm sau doar datorită unor aspirații, oricât de nobile ar fi ele.  Mă reîntorc la acest gând de fiecare dată când echipa de creație pe care o conduc se confruntă cu dificultăți de ordin financiar. În acest context, mă bucur că există companii și instituții financiare bine dezvoltate, care se pliază pe aspirațiile și oportunitățile culturale ale artiștilor vremurilor noastre. Astfel de relații de colaborare privind valorificarea unor  idei comune de promovare și susținere a oamenilor de cultură, am creat-o împreună la inițiativa partenerilor noștri de la Victoriabank. Mai mult, instituția a decis, într-o perioadă extrem de complicată, provocată de pandemia Covid -19, sprijinirea unei trupe de teatru independent, venind cu un suport financiar considerabil. Astfel, suntem profund recunoscători și aducem alese mulțumiri pentru receptivitatea și implicarea efectivă a Victoriabank în viața culturală din Republica Moldova”.

Teatrul Geneza Art este susținut financiar în cadrul activităților de CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) din anul curent ale Victoriabank. Printre evenimentele similare, desfășurate anterior cu sprijinul financiar al Victoriabank, se numără: campania „Povești de acasă”, licitația de caritate „Cumpără artă, susține un copil” și „Gala Generozității”, toate în beneficiul organizației „Copil. Comunitate. Familie” (CCF Moldova). Totodată, anul trecut, Victoriabank a inițiat o campanie de susținere a producătorilor autohtoni, care a avut genericul #CumpărăDeLângăTine.

În cadrul acestei acțiuni, mai mulți angajați ai băncii au promovat pe rețelele de socializare antreprenori mici și mijlocii de pe întreg teritoriul țării, printr-un gest  firesc de solidaritate cu ei. Tot în anul 2020, Victoriabank a donat 250 de mii de lei Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, în sprijinul luptei contra noului tip de coronavirus. Anterior, banca a susținut financiar mai multe instituții de cultură, printre care Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Geneza Art este un teatru independent  din Republica Moldova. Primul spectacol a fost jucat în ianuarie 2010. De-a lungul anilor, trupa teatrului a obținut mai multe premii pentru regie, actorie și costume teatrale. Obiectivul prioritar al Teatrului Geneza Art este de a promova tinerii actori şi de a alege un repertoriu accesibil tuturor vârstelor, dar şi autentic, reieşind din amalgamul multicolor de stări şi situaţii pe care ni le oferă viaţa. Este un teatru clasic, cu viziuni contemporane în deplinul sens al sintagmei. Teatrul Geneza Art pledează pentru excluderea stereotipurilor din arta teatrală, este deschis pentru experimente teatrale curajoase de maximă actualitate.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: