(VIDEO) $10 mii pentru diversioniștii ruși, care trebuiau să organizeze destabilizări în Moldova. 7 persoane din 25, reținute
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) $10 mii pentru diversioniștii ruși, care trebuiau să organizeze destabilizări în Moldova. 7 persoane din 25, reținute

Serviciile speciale ale Federației Ruse ar fi intenționat să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi, susține șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțean, care a prezentat, în cadrul unui briefing de presă mai multe informații despre acest plan.

Potrivit șefului IGP, în spatele acțiunilor ar fi Serviciile Speciale rusești. Acesta s-a referit la un cetățean rus care a venit pe 9 martie în Moldova. El avea scopul de instrui persoanele care urmau să facă destabilizări în Moldova.

„Agentul nostru sub acoperire, infiltrat în această grupare, a intrat în contact cu persoane din Federația Rusă, care se prezenta drept „main Sandu”. Al doilea cetățean al Federației Ruse, Andrei, a venit în Moldova și avea scopul de a organiza instructajul.  Acesta a mai fost în Moldova. Și-a schimbat numele de familie și actele de câteva ori, pentru a nu putea fi urmărit”, a menționat Cernăuțeanu.

Viorel Cernăuțeanu susține că au fost formate 10 grupuri, a câte 10 persoane, care trebuiau să fie instruite pentru provocări. Coordonarea tuturor acțiunilor ar fi organizată de către o persoană din Federația Rusă.

Pentru anumite acțiuni, persoanele ar fi primit 10.000 de dolari, menționează șeful IGP.

El spune că persoanelor implicate le-au fost promise suport din partea unor forțe politice din Moldova. Ieri au fost reținute 7 persoane, din 25, care au fost duse la poliție.

Pe parcursul zilei de 11 martie persoanele au fost reținute și interogate.

Șeful IGP a făcut publice înregistrări cu camera ascunsă din timpul instructajelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: