VIDEO A publicat pe TikTok un video în uniformă de polițist, iar acum riscă o amendă de 2 400 de lei
Full Article 1 minutes read

VIDEO A publicat pe TikTok un video în uniformă de polițist, iar acum riscă o amendă de 2 400 de lei

Un tânăr care a postat ieri, 8 februarie, pe TikTok un video în care apare îmbrăcat într-o geacă și cu un chipiu cu semnele distinctive ale Poliției Republicii Moldova, urmează să fie audiat de poliție. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției anunță că individul este originar din raionul Hâncești și nu este angajat al poliției.

Direcția Inspectare Efectiv a IGP s-a autosesizat în urma înregistrării publicate pe TikTok și internautul a fost identificat. Acesta este din raionul Hîncești și nu este angajat al poliției.

„Materialul pe caz a fost expediat potrivit competenței Inspectoratului de Poliție Hîncești, pentru a fi inițiată procedura contravențională. Menționăm că bărbatul a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvârșirea unei infracţiuni”, se arată în declarație.

În prezent, tânărul din imagini riscă o amendă între 900 și 2400 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: