(VIDEO) „A trebuit să le spunem copiilor că mama nu mai este în viață”. Medicii din prima linie, despre lupta cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „A trebuit să le spunem copiilor că mama nu mai este în viață”. Medicii din prima linie, despre lupta cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat un nou spot cu medicii implicați în tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Aceștia descriu cum arată o zi de muncă și care sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă.

Viorica Bezer, medic reabilitolog, spune că ziua ei de muncă începe la ora 6:00.

„Am la dispoziție 24 de ore, în care trebuie să atrag maximă atenție pacienților”, spune aceasta.

Echipele specializate merg, zilnic, la cel puțin 10 pacienți. Medicii nu știu niciodată ora exactă la care își vor încheia tura, din cauza faptului că unii pacienți sunt în stare gravă. Chiar și ajunși acasă, aceștia continuă să muncească la telefon, inclusiv în zilele de odihnă.

„Dacă afară sunt 40 de grade, noi le simțim ca pe 50-55. Este o boală nouă, pe care o putem învinge dacă ne mobilizăm toți”, spune un alt medic.

Medicii recunosc că lupta cu pandemia COVID-19 nu este deloc ușoară.

„Cel mai greu mi-a fost atunci când a trebuit să mă uit în ochii unui copil de doar o lună, infectat cu COVID-19. Nu credeam că virusul poate să aducă atâta nenorocire. Au fost momente când trebuia să fim cei care să le spună acestor copii că mama nu mai este în viață”, povestește Tatiana Știrbu, medic infecționist.

Specialiștii încearcă să înțeleagă de ce unele persoane nu cred în existența noului tip de coronavirus.

„Chiar și oamenii care neagă existența virusului… ei cred în virus, însă psihologic încearcă să se liniștească că el nu există”, susține Petru Dodu, medic de familie.

Eroii din prima linie în lupta cu COVID-19!

“În spatele nostru sunt părinții, familia, copiii, cetățenii. Dacă cădem noi, atunci îi punem pe ei în pericol. Respectați măsurile de protecție”, ne îndeamnă eroii din prima linie. 🙏Sunt mai puternici decât virusul care a îngrozit omenirea, chiar dacă lupta cu boala îi secătuieşte de puteri. Sunt tot mai încrezători că efortul lor poate reîntregi familii, alina dureri şi readuce speranţă. Sunt mai convinşi ca niciodată că virusul poate fi învins prin implicare şi efort comun. ❤️Sunt ei, eroii în halate albe, care de peste şase luni, stau la straja sănătăţii publice. Eroii în halate albe sunt în primul rând oameni, care îşi doresc şi ei să fie alături de cei dragi şi să rămână sănătoşi.#StopCovid19World Bank Moldova

Posted by Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova on Saturday, September 12, 2020

Potrivit celui mai recent bilanț, în Republica Moldova au fost înregistrate oficial circa 42,2 mii de infectări cu noul coronavirus. Timp de 6 luni, peste 1,1 mii de pacienți infectați au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: