VIDEO Aeroportul din Daghestan, luat cu asalt în timpul unei acțiuni împotriva evreilor. 20 de răniți
Full Article 3 minutes read

VIDEO Aeroportul din Daghestan, luat cu asalt în timpul unei acțiuni împotriva evreilor. 20 de răniți

De la câteva sute până la câteva mii de oameni au luat cu asalt aeroportul din orașul Mahacikala, capitala republicii ruse majoritar musulmane a Daghestanului, după ce s-a anunţat că urmează să aterizeze un avion de la Tel-Aviv. Manifestanții au cerut expulzarea evreilor din regiune. Mai devreme, în mai multe orașe au avut loc proteste contra evreilor. 20 de oameni au fost răniți în timpul manifestației agresive. Poliția a reținut 60 de persoane. Aeroportul a fost închis pentru o săptămână.

Îndemnurile spre venirea la aeroport înainte de aterizarea zborului din Israel s-au răspândit pe rețelele de socializare cel puțin din dimineața zilei de duminică. La Aeroport au ajuns și forțele speciale de intervenție „OMON”, însă acestea nu au reușit să prevină escaladarea conflictului.

La ieșirea din aeroport, manifestanții au încercat să verifice actele pasagerilor care tocmai au venit, pentru a se convinge că nu sunt din Israel. În căutarea evreilor, mulțimea înfuriată a percheziționat chiar și o mașină OMON. În jurul orei 21:00, protestatarii au pătruns pe pista de decolare/aterizare și au încercat să între în avionul care venise din Tel Aviv. În acest moment, pasagerii deja coborâseră, însă din motive de securitate și s-a cerut să urce imediat la bordul aeronavei.

Potrivit Radio Svoboda, autoritățile ruse nu au comentat timp îndelungat incidentul, iar presa de stat a ignorat incidentul. După circa trei ore de la aterizarea avionului, a fost inițiat un dosar penal pentru „dezordini în masă”. Poliția a promis că îi va identifica pe participanți cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Potrivit presei locale, până în jurul orei 2:00 a zilei de luni se știa despre 20 de victime, inclusiv două în stare gravă. Minimum doi polițiști au fost spitalizați cu traumatisme în zona capului din cauza loviturilor cu pietre. Una dintre pasagere a fost spitalizată din cauza tensiunii arteriale mărite.


Weekendul trecut au avut loc mai multe acțiuni antisemite în orașe din Caucazul de Nord. Pe 28 octombrie, în orașul Cerkessk s-a desfășurat un miting cu solicitarea ca locuitorii Israelului să nu fie lăsați să între în țară. Peste 30 de oameni au fost reținuți. În noaptea de 29 octombrie, locuitorii orașului Derbent din Daghestan au protestat față de o presupusă cazare într-un hotel a refugiaților din Israel.

Autoritățile locale acuză „forțele străine” și „dușmanii Rusiei” de organizarea dezordinilor. Potrivit estimărilor, în Daghestan locuiesc între 600 și 800 de familii de evrei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: