VIDEO Aeroportul din Vinița a fost distrus în urma unor atacuri cu rachete, spune Zelenski
Full Article 2 minutes read

VIDEO Aeroportul din Vinița a fost distrus în urma unor atacuri cu rachete, spune Zelenski

Armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra Viniței și a distrus aeroportul local. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în data de 6 martie. Totodată, el a cerut închiderea spațiului aerian deasupra Ucrainei.

Zelenski a spus că armata rusă a lansat opt rachete spre Vinița. Potrivit președintelui Ucrainei, în urma atacului cu rachete, aeroportul a fost distrus complet.

Zelenski a reamintit despre apelul său de a închide spațiul aerian deasupra Ucrainei. „Închideți-l pentru toate rachetele rusești, aviația rusească, pentru toți acești teroriști. Faceți o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe aeriene”, a spus Zelenski.

Amintim că pe 5 martie, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că Alianța a decis să nu trimită forțe militare în Ucraina sau să închidă spațiul aerian deasupra țării, deoarece acest lucru ar putea duce la o agravare a războiului în afara Ucrainei.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: