VIDEO „Sperăm că cei care stau în această clădire ne vor auzi”. Agenții economici din domeniul HoReCa au protestat în fața guvernului
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Sperăm că cei care stau în această clădire ne vor auzi”. Agenții economici din domeniul HoReCa au protestat în fața guvernului

Agenții economici din domeniul HoReCa au protestat în fața clădirii guvernului. Aceștia solicită ca unitățile de alimentație publică să-și reia activitatea din 1 iunie.

„Solicităm ca să ne deschidem pe 1 iunie, ca să nu ne mai impună să luăm credite ca să închidem procentele pentru credite”, a declarat Dumitru Cebotarescu, patronul Star Kebab.

„Suntem pregătiți pentru a ne deschide ușile, suntem responsabili. Vedeți aici persoane cu măști, la o distanță socială respectată. Nu avem alte alternative de a ieși din această criză. Pentru cei care nu au afaceri, două săptămâni nu înseamnă nimic, dar pentru alții înseamnă faliment”, a declarat Anteta Zasavițchi, președinta Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement.

„Noi vom protesta pașnic și inteligent. Noi sperăm că cei care stau în această clădire ne vor auzi și vom avea un dialog deschis. Noi am făcut o interpelare la membrii Comisiei Naționale de Sănătate Publică prin care am cerut să ne dea argumente și să ne explice de ce din 1 iunie nu putem activa”, a mai spus aceasta.

De asemenea, manifestanții au improvizat o terasă în aer liber.

Precizăm că unitățile de alimentație publică își vor relua activitatea începând cu 15 iunie, cu respectarea măsurilor de prevenire a noului tip de coronavirus. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică.

Протест HoReCa. Стрим NM

Gepostet von NewsMaker.md am Mittwoch, 27. Mai 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: