(VIDEO) „Ai euro? În mașină, mă duc să-i iau”. Stenogramele discuțiilor angajaților ASP implicați în schema de corupție cu permisele de conducere
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Ai euro? În mașină, mă duc să-i iau”. Stenogramele discuțiilor angajaților ASP implicați în schema de corupție cu permisele de conducere

Centrul Național Anticorupție (CNA) a făcut publice imaginile video și înregistrăril audio cu momentul în care sunt transmise unele sume de bani reprezentantului Agenției Servicii Publice din Chișinău, implicat în schema de corupție pentru eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere. Potrivit CNA, sumele pretinse pentru un permis variau între 400 și 1200 de euro.

Stenogramele discuțiilor dintre persoanele implicate în schema de corupție la eliberarea la eliberarea permiselor de conducere:

X – Ai lei la tine?
Y. – Ți-am spus că n-am.
X. – Ai euro?
Y. – În mașină sunt, trebuie să mă duc să iau.
X. – Ai în mașină?
Y. – 50 și vreo 400 de euro pot să găsesc matincă.
X – Cobori amu?
Y. – Î?
X – Cobori amu?
Y. – Ție amu îți trebuie? Hai să începem și am să-ți dau.
X – Apoi zic: amu ai la tine 400 ?
Y. – Da, da, da.
X – Aici la tine ai 400 ?
Y. – Nu, nu, acolo.
X.- Hai, du-te cu Andriuha. Dacă ceva îi dai lui, că el vrea să se ducă.
Y. – Și aceia tot? 50 și 400, așă să-i dau lui Andrei ?
X. – Da, da, da, da.

2. Extras din discuția dintre doi examinatori

Y. Tu la tine trebuie să ții.
Z. Eu așa am obosit, dacă sincer. Îți spun…
Y. Eu te înțeleg. Decât pe urmă să te…
Z. Că… b**a…
Y. …
Z. Apetiturile îs mari, b**a, dar…
Y. Nu se mânțănește nimeni de nimic.
Z. Dar trebuie să mai fie oleacă de, oleacă de tormoz, știi? Și chiar și dacă, c*** mă-sîi, vedeți. Dă-i în c***a mamii lor de lei…

Amintim că oschemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere este documentată de Centrul Național Anticorupție (CNA). Lunar, 20 000 de euro erau colectați pentru a mitui unii responsabili de la Agenția Servicii Publice (ASP). Pe 28 martie au fost efectuate 19 percheziții în oficiile, automobilele și domiciliile suspecților pe caz. 6 persoane au fost reținute. Unul din suspecți a fost prins în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova.

Șase angajați ai ASP din oficiile Bălți și Chișinău au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: