VIDEO „Ai înțeles greșit mesajul”. Un motociclist prins beat la volan le-a spus polițiștilor că medicii i-au recomandat să consume alcool
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Ai înțeles greșit mesajul”. Un motociclist prins beat la volan le-a spus polițiștilor că medicii i-au recomandat să consume alcool

Un motociclist de 21 de ani, care a fost surprins de agenții de patrulare în timp ce conducea în stare de ebrietate le-a spus oamenilor legii că a consumat alcool la recomandarea medicului, pentru a se proteja de coronavirus. Potrivit poliției, cazul a avut loc în noaptea de 9 spre 10 aprilie, în localitatea Vărzăreşti din raionul Nisporeni.

Ofițerii de patrulare au solicitat conducătorului să oprească, după ce au observat că acesta se comporta suspect. Ulterior, șoferul motocicletei s-a tamponat în poarta unei gospodării. 

Tânărul a fost supus testului alcoolscopic, unde i s-a stabilit o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0.81 mg/l. Acesta a invocat că a consumat alcool la recomandarea medicului, pentru a preveni infectarea cu COVID – 19. Motocicleta a fost dusă la parcarea specială.

Pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră soldată cu deteriorarea neînsemnată a vehiculului sau a altor lucruri, bărbatul riscă amendă de până la 1200 lei, iar pentru neîndeplinirea indicațiilor legale ale ofițerilor de patrulare – amendă de până la 25 000 lei. Este documentat contravențional și pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracţiune, în cazul în care admiterea la trafic a conducătorului de vehicul nu prevede obligaţia de a deţine permis de conducere se sancționează cu o amendă de până la 25 000 de lei.

Mai mult, tânărul nu este la prima abatere de la lege. În perioada septembrie – decembrie 2019, el a fost sancționat de 2 ori pentru o încălcare similară. Iar în perioada 2017 – 2019 a  fost documentat și  sancționat contravențional de către IP Nisporeni pentru huliganism, apariţia în locuri publice în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe, tulburarea liniştii în timpul nopţii. Tot el a fost documentat și pentru încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor letale şi neletale şi/sau a muniţiilor aferente.

Inspectoratul General al Poliției a adresat un mesaj către populație, prin care invormează că alcoolul nu vindecă și nu protejează de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: