(VIDEO) „Am stat acolo ca niște animale.Un bărbat din Moldova, blocat de 12 ore la granița dintre Belarus și UE
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Am stat acolo ca niște animale.Un bărbat din Moldova, blocat de 12 ore la granița dintre Belarus și UE

Zeci de camioane așteaptă în rând la granița dintre Belarus și Uniunea Europeană. Informația a fost publicată pe site-ul web al Comitetului de frontieră de stat din Belarus. Anterior, UE a interzis transportatorilor de mărfuri din Federația Rusă și Belarus să intre pe teritoriul Uniunii Europene, chiar și în tranzit, scrie belta.by.

Un șofer din Chișinău pe nume Iurii spune că se află în zona de așteptare de mai bine de 12 ore.

„Transportăm cartofi din Belarus în Moldova. Oamenii nu au ce mânca acolo, așa că transportăm ceva de mâncare. Dar trebuie să stăm în picioare, și ei ne așteaptă, așteaptă mâncare. De obicei treceam prin Kukurîki, însă acum acolo sunt cozi de vreo 3 kilometrice, unde trebuie de stat patru zile. E greu pentru o persoana sa traiasca într-o cabană, mai ales iarna, când e frig, plouă, nu e mâncare. Trebuia să plătim, să cerem, să mergem să cumpărăm. Nimeni nu s-a gândit la oameni, am stat acolo ca niște animale. E foarte greu. În Polonia, toate vamele au fost închise, trebuie să conducem în cerc. Aceasta este o batjocură”, a mărturisit șoferul.

Colegul său Stanislav a confirmat că decizia „nefondată” a autorităților poloneze a fost un test greu pentru ei.

„Acum trebuie să facem un cerc suplimentar. Este o diferență mare: fie coborâți la Kozlovici din Minsk sau să ne urcăm până aici, în Lituania. Asta înseamnă încă 400-500 km. Pierdem timpul și așteptarea ne ucide”, a adăugat bărbatul.

Reamintim că la 8 aprilie, Consiliul European a impus interdicție transportatorilor de mărfuri ruși și belarusi de a călători prin UE, inclusiv în tranzit.Cu toate acestea, sunt și unele excepții. Se acordă scutiri pentru o serie de mărfuri, cum ar fi produsele farmaceutice, produsele medicale, agricole și alimentare, inclusiv grâul, și pentru transportul care efectuează curse în scop umanitar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: