(VIDEO) Ambasada Ucrainei de la București a primit două plicuri suspecte: Pirotehniştii cercetează locul
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Ambasada Ucrainei de la București a primit două plicuri suspecte: Pirotehniştii cercetează locul

Ambasada Ucrainei de la București a primit în această dimineață două plicuri cu conținut suspect. Serviciul Român de Informaţii (SRI) anunță că acestea au fost trimise la expertiză. 

Potrivit presei din România, în jurul orei 11:00, polițiștii de la DGPMB au fost sesizați cu privire la faptul că la sediul Ambasadei Ucrainei au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii și echipele pirotehnice pentru efectuarea verificărilor specifice.

„Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel la 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniştii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate şi transportate în siguranţă”, a precizat SRI.

Amintim că pe 1 decembrie Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat că mai multe ambasade ucrainene din străinătate au primit pachete care conțineau ochi de animale.

Șase scrisori-capcană au fost trimise către ținte din Spania, inclusiv către premierul Pedro Sanchez și Ambasada SUA la Madrid, ceea ce a determinat Spania să sporească securitatea.

Intrarea în apartamentul ambasadorului la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a declarat că în fața ușii au fost lăsate fecale umane.

Ambasada din Kazahstan a primit o amenințare cu bombă, care ulterior nu a fost confirmată.

Ambasada din Statele Unite a primit o scrisoare care conținea un articol critic la adresa Ucrainei. Scrisoarea, la fel ca majoritatea celorlalte, provenea dintr-o țară europeană.

Pe 30 noiembrie a avut loc o explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Poliția spaniolă a activat protocolul antiterorist și a izolat zona în care se află ambasada. Trupele specializate în dezactivarea bombelor și alte forțe speciale s-au deplasat la fața locului. Paznicul s-a ales cu o contuzie, dar și cu mâinele rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: