VIDEO Ambasadorul Belarusului în Ucraina s-a pornit în Moldova. La vama ucraineană a primit „30 de arginți”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ambasadorul Belarusului în Ucraina s-a pornit în Moldova. La vama ucraineană a primit „30 de arginți”

Pe 19 martie, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip în care ambasadorul Belarusului în Ucraina, Igor Sokol, comunică cu un angajat al serviciului de frontieră ucrainean. Videoclipul a fost publicat de jurnalista ucraineană Marianna Prysiazhniuk , care lucrează în Moldova.

„Diplomații belaruși exportă bunuri personale din Ucraina în Moldova. Ambasadorul Igor Sokol a fugit de asemenea. Belarușii au traversat punctul de control Moghiliov-Podolsk. Erau 7 mașini în total”, a comentat jurnalista în dreptul imaginilor.

În videoclipul publicat, în discuția cu Sokol, polițistul de frontieră îi spune:

„Șeful serviciului de frontieră al Ucrainei, Serghei Deineko, mi-a cerut să-i transmit sincere salutări șefului Frontierei din Belarus, Alexander Lappo”, după care-i înmânează o pungă cu „30 de arginți”.

De precizat, că conform Noului Testament „30 de arginți” reprezintă trădarea, încrederea, prietenia, sau loialitatea în favoarea unui câștig personal.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat pentru NM că ambasadorul Belarusului în Ucraina Igor Sokol nu se află pe teritoriul Republicii Moldova

Iar, Ambasada Belarusului în Moldova susține că nu cunoaște deocamdată nimic despre sosirea lui Sokol în Moldova a altor diplomați belaruși. Însă, au sugerat că ar fi putut tranzita prin Moldova. Între timp, sursele NM de la Ambasada Belarusului în Moldova au spus că diplomaţii se întorc în Belarus prin România.

Serviciul de presă al Frontierei ucrainene a promis pentru NM că va comenta incidentul mai târziu.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: