VIDEO Ambasadorul rus în Polonia nu a fost lăsat să depună flori la Varșovia. A fost înconjurat de activiștii ucraineni 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ambasadorul rus în Polonia nu a fost lăsat să depună flori la Varșovia. A fost înconjurat de activiștii ucraineni 

Activiștii ucraineni și pro-ucraineni nu i-au permis ambasadorului rus la Varșovia, Serghei Andreev, să depună flori la monumentul soldaților Armatei Roșii din capitala Poloniei, pe 9 mai.

Câteva sute de oameni îl așteptau pe ambasador la cimitirul din Varșovia, unde se află memorialul. Oamenii l-au înconjurat de ambasador, și pe cei care-l însoțeau, și nu le-au permis să meargă la memorial, scrie Radio Svoboda.

Ambasadorul a spus pentru Ria Novosti că nu a avut de suferit. Într-un final, el a fost nevoie să plece, menționând că ar putea încerca mai târziu să se întoarcă pentru a depune flori.

Sursa a mai menționat că în dimineața zilei de 9 mai, un grup de activiști a protestat în fața Ambasadei Rusiei din Varșovia.

Amintim că pe 9 mai 2022, ambasadorul Rusiei în Polonia Serghei Andreev a fost stropit cu vopsea roșie în timp ce mergea să depună flori la cimitirul ostașilor sovietici din Varșovia. Și atunci ambasadorul a fost nevoit să plece de la eveniment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: