VIDEO Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, îngrijorat de nivelul propagandei și dezinformării rusești în Moldova: „Nu sunt compatibile cu valorile noastre”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ambasadorul UE, Janis Mazeiks, îngrijorat de nivelul propagandei și dezinformării rusești în Moldova: „Nu sunt compatibile cu valorile noastre”

Compatibilitatea dintre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cooperarea țării cu Comunitatea Statelor Independente (CSI) va fi examinată la etapa negocierilor de aderare, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit diplomatului, în prezent, statutul Republicii Moldova de membră în CSI nu este o problemă care necesită abordare urgentă.

„Nu am avut astfel de experiențe anterioare. Nicio țară care și-a dorit să devină membră a Uniunii Europene nu a fost în componența CSI. O parte din răspuns se va developa în cadrul procesului implementării iq-ului. Nu pot exclude când acordurile CSI nu vor fi compatibile cu obligațiunile UE, dar când vorbim de o imagine mai largă logica ar fi de o integrare într-un singur organism. Este o întrebare pentru viitor, nu este ceva ce trebuie decis la moment. Cred că este foarte util faptul că această discuție are loc în societate pentru examinarea avantajelor a menținerii prezenții în CSI”, a declarat Janis Mazeiks.

Totuși, ambasadorul UE s-a arătat îngrijorat de nivelul propagandei rusești în Republica Moldova.

„Pe de altă parte, cred că problema de bază ține de propaganda și deinformarea rusească. Aici vedem cea mai mare influență. Nu este comerțul, cu excepția gazului, însă în domeniul propagandei și dezinformării observăm aceste probleme pe rețelele sociale, unde sunt menționate lucruri care nu sunt compatibile cu valorile noastre”, a adăugat diplomatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: