VIDEO Ambulanțe și camioane blocate în zăpadă. Intervenția salvatorilor la Chișinău, Ungheni, Strășeni, Căușeni și Nisporeni
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ambulanțe și camioane blocate în zăpadă. Intervenția salvatorilor la Chișinău, Ungheni, Strășeni, Căușeni și Nisporeni

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost antrenați în 17 misiuni de deblocare și tractare a mijloacelor de transport în urma condițiilor meteo nefavorabile. Salvatorii au intervenit pentru deblocarea de pe trasee a 30 de autovehicule printre care ambulanțe, autocare, dar și vehicule de  mare tonaj.

Șase autocamioane au fost tractate de angajații IGSU după ce acestea au rămas blocate pe strada Calea Ieșilor din capitală. Alte șapte camioane au fost deblocate de pe strada Calea Orheiului din Chișinău.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localitatea Semini, raionul Ungheni, după ce o ambulanță s-a împotmolit în zăpadă. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Pănășești, raionul Strășeni. Datorită ajutorului oferit de salvatori ambulanța a fost deszăpezită și a reușit să ajungă la pacient.

În vederea monitorizării și acordării suportului conducătorilor auto, trei echipe mobile IGSU în comun cu polițiști, carabinieri și polițiști de frontieră au patrulat zonele cu risc sporit de înzăpezire. Echipele au circulat pe parcursul nopții pe traseele Chișinău- Căușeni, Chișinău – Leușeni, Chișinău – Hâncești. Mai mult, pentru acordarea asistenței oamenilor aflați în dificultate, IGSU a pus în aplicare autovehiculele șenilate. Acestea au reușit să ajungă în zone mai înzăpezite la două familii din localitatea Mîrzoaia, Nisporeni și Căușeni pentru a le oferi produse alimentare. Oamenii au fost vizitați și de asistenții sociali întrucât aceștia sunt în etate și aveau nevoie de suport.

Conform informației IGSU, colectată din subdiviziunile teritoriale, pe parcursul ultimelor 24 de ore, în misiuni de tractare, deblocare a mijloacelor de transport, dar și ajutor acordat oamenilor aflați în dificultate din cauza condițiilor meteo, au fost antrenați 42 de salvatori cu 17 unități de tehnică. Situația în continuare este monitorizată de IGSU, iar cetățenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112 în situații de risc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: