VIDEO Andrei Spînu: În curând, peste 90 km de drum vor fi dați în exploatare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Andrei Spînu: În curând, peste 90 km de drum vor fi dați în exploatare

În curând vor fi dați în exploatare peste 90 de kilometri de drum din bani europeni. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În cadrul unei înregistrări video, oficialul moldovean a enumerat segmentele de drum care vor fi date în exploatare în timpul apropiat: Bălți-Fălești-Sculeni, Porumbrei-Cimișlia, Chișinău-Ohei-Bălți, sectorul 1 al centurii orașului Chișinău și drumul de ocolire Bahmut. „Sunt doar unele din aceste drumuri”, a precizat Spînu.

„Aceste lucrări au fost amânate de ani buni, dar iată că am reușit în timp restrâns să le ducem la bun sfârșit”, a comunicat ministrul.

Vicepremierul a anunțat că începând cu anul 2023, autoritățile vor utiliza pentru prima dată un sistem de management al construcției drumurilor, care va selecta drumurile prioritare după mai multe criterii: dacă pe drumul selectat se circulă des, dacă în apropierea drumului sunt mai multe localități și dacă are acces către obiective socio-economice.

La fel, oficialul moldovean a spus că autoritățile își propun să aprobe „un plan ambițios de reabilitare a drumurilor pentru următorii 7 ani în localitățile țării”.

„Vrem să reabilităm cele 26 de coridoare la nivel național. 5 din ele deja se finalizează: drumul de acces către satul Seliște, drumul Pîrlița-Nisporeni, Costești-Țîpala, Dobruja-Codrul Nou și drumul spre satul Onișcani”, a conchis Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: