VIDEO Andrei Spînu: În curând, peste 90 km de drum vor fi dați în exploatare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Andrei Spînu: În curând, peste 90 km de drum vor fi dați în exploatare

În curând vor fi dați în exploatare peste 90 de kilometri de drum din bani europeni. Declarația a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În cadrul unei înregistrări video, oficialul moldovean a enumerat segmentele de drum care vor fi date în exploatare în timpul apropiat: Bălți-Fălești-Sculeni, Porumbrei-Cimișlia, Chișinău-Ohei-Bălți, sectorul 1 al centurii orașului Chișinău și drumul de ocolire Bahmut. „Sunt doar unele din aceste drumuri”, a precizat Spînu.

„Aceste lucrări au fost amânate de ani buni, dar iată că am reușit în timp restrâns să le ducem la bun sfârșit”, a comunicat ministrul.

Vicepremierul a anunțat că începând cu anul 2023, autoritățile vor utiliza pentru prima dată un sistem de management al construcției drumurilor, care va selecta drumurile prioritare după mai multe criterii: dacă pe drumul selectat se circulă des, dacă în apropierea drumului sunt mai multe localități și dacă are acces către obiective socio-economice.

La fel, oficialul moldovean a spus că autoritățile își propun să aprobe „un plan ambițios de reabilitare a drumurilor pentru următorii 7 ani în localitățile țării”.

„Vrem să reabilităm cele 26 de coridoare la nivel național. 5 din ele deja se finalizează: drumul de acces către satul Seliște, drumul Pîrlița-Nisporeni, Costești-Țîpala, Dobruja-Codrul Nou și drumul spre satul Onișcani”, a conchis Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: