(VIDEO) Arestovici are ambiții înalte. Va candida la funcția de președinte al Ucrainei, dar cu o condiție
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Arestovici are ambiții înalte. Va candida la funcția de președinte al Ucrainei, dar cu o condiție

Consilierul administrației președinției ucrainene Alexei Arestovici nu exclude că ar putea candida la funcție de președinte al Ucrainei, cu condiția că actualul lider Vladimir Zelenski nu va pretinde la al doilea mandat. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru jurnalistul Dmitri Gordon. 

Dacă Vladimir Zelenski nu va participa la următoarele alegeri prezidențiale din Ucraina, actualul consilier al administrației prezidențiale de la Kiev, Alexei Arestovici, se va înregistra în cursa electorală.

Arestovici a precizat că popularitatea de care se bucură în prezent este meritul lui Vladimir Zelenski și că nu planifică să saboteze oamenii cu care lucrează.

„Nu mă simt separat de președinte. Pot avea opinii diferite, însă niciodată nu voi merge împotriva lui. Am trecut deja printr-o experiență: timp de o lună și jumătate, atunci când am plecat din administrația prezidențială, nimeni nu a auzit niciun cuvânt din partea mea. Pentru că nu spăl în public rufele murdare. Atâta timp cât președintele este președinte și comandant suprem al forțelor armate și stare de război… Aceste discuții nu sunt prea corecte”, a precizat Arestovici.

Pe de altă parte, Alexei Arestovici a menționat că are ambiții politice și că va candida la funcția de președinte, dacă Vladimir Zelenski va renunța să pretindă la al doilea mandat. Consilierul a mai spus că, pentru el, funcția de președinte reprezintă o posibilitate de a ajuta cât mai mulți cetățeni, nu un mijloc de a „monetiza popularitatea” de care se bucură datorită „unor anumite circumstanțe”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: