VIDEO Arestovici, despre implicarea Transnistriei în războiul împotriva Ucrainei: „Puțin probabil că vor rezista”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Arestovici, despre implicarea Transnistriei în războiul împotriva Ucrainei: „Puțin probabil că vor rezista”

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Alexei Arestovici, consideră că probabilitatea ca trupele rusești, aflate în stânga Nistrului, să fie implicate în războiul din Ucraina este foarte mică. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu publicat pe 22 martie de portalul Nord News. Oficialul de la Kiev a adăugat că, în opinia sa, chiar dacă aceste trupe ale armatei a 14-a vor fi mobilizate, ele nu sunt capabile să ofere o susținere reală militarilor ruși.

Mă îndoiesc foarte tare. Așa numita „armată transnistreană” demult nu a avut posibilitatea să își repare tehnica de luptă și armamentul. De aceea, în calitate de forță militară… Chiar dacă vor mobiliza ei acești 15 000 de oameni, fapt de care mă îndoiesc profund, pentru că nici Belarusul nu poate mobiliza o grupare[…] puțin probabil că vor rezista. Comparați experiența de luptă a Ucrainei”, a spus Arestovici.

Oficialul de la Kiev a adăugat că nici munițiile depozitate la Cobasna nu ar putea oferi un ajutor substanțial armatei ruse. Arestovici a mai spus că Odesa este bine protejată.

Alexei Arestovici a mai spus că, în opinia sa, podul de la Cuciurgan a fost avariat anume pentru a nu admite deplasarea trupelor rusești.

 

De menționat că, până acum, autoritățile de facto de la Tiraspol au menținut o poziție neutră față de invazia Rusiei în Ucraina. De asemenea, regiunea transnistreană găzduiește refugiați din Ucraina, care vin acolo la persoanele apropiate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: