VIDEO Armament și muniții, depistate de polițiști. 22 percheziții în toată țara
Full Article 2 minutes read

VIDEO Armament și muniții, depistate de polițiști. 22 percheziții în toată țara

Timp de două zile, pe 28 și 29 decembrie, oamenii legii au efectuat 22 de percheziții în municipiul Chișinău și raioanele Ialoveni, Hîncești, Cimișlia, Ungheni și Strășeni. 14 persoane sunt suspectate că ar fi implicate în purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare.   

Poliția anunță că au fost depistate și ridicate de la suspecți patru arme de foc cu țeava ghintuită cu semne vădite de modificare artizanală de model „Browning”, „Saiga”,„Toz”, „TIKKA”, trei termovizoare „Pulsar”, „Night Vision”, „ATN”, două amortizatoare și mai multe cartușe, deținute ilegal.

Oamenii legii au găsit la suspecți și lunete digitale cu vedere nocturnă de model X-Singht HD, tehnică specială, cum ar fi lunete optice, dispozitive electronice de măsurare a distanței, camere video – trail portative dotate cu Wi-fi, GPS tracker, telefoane mobile și stații radio. 

„Munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte (braconaj)”, comunică Poliția. 

 

Toate bunurile au fost ridicate și depozitate în camera corpurilor delicte, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Conform legislației în vigoare suspecții riscă închisoare de la 2 la 7 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: