(VIDEO) Atac cu un mort și doi răniți asupra Ambasadei Azerbaidjanului la Teheran. Chișinăul a publicat o declarație
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Atac cu un mort și doi răniți asupra Ambasadei Azerbaidjanului la Teheran. Chișinăul a publicat o declarație

Un bărbat a atacat, în dimineața zilei de 27 ianuarie, ambasada Azerbaidjanului la Teheran, transmite i24news.tv. Un agent de pază a murit și cel puțin 2 persoane au fost rănite. La scurt timp, suspectul a fost reținut. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a mărturisit că a recurs la acest gest pe motiv că soția sa ar fi reținută în ambasadă. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a condamnat atacul.

Pe rețelele de socializare a fost postată o înregistrare video de pe camera de supraveghere din clădire, care a surprins momentul. Din imagini se observă cum un bărbat înarmat dă buzna în sediul ambasadei și începe să tragă în 2 persoane, care încearcă să fugă. Ulterior, atacatorul este asaltat, din spate, de un bărbat care încearcă să-l dezarmeze.

La scurt timp după atac, șeful Poliției din Teheran Hossein Rahimi a anunțat că agresorul, care este iranian, a fost reținut. Rahimi a declarat că bărbatul a intrat pe teritoriul amabasadei cu cei doi copii mici ai săi.

„Autorul atacului de la Ambasada Azerbaidjanului a fost arestat. Această persoană a intrat în ambasadă cu cei doi copii mici ai săi. În cadrul anchetei preliminare, agresorul a evocat ca motiv probleme personale şi de familie”, a spus șeful poliției din capitala Iranului.

Potrivit primelor informații, atacatorul pretinde că soția sa fusese reţinută în ambasadă timp de 9 luni.

Ministrul de Externe al Azerbaidjanului Jeyhun Bayramov a anunțat că în atac a fost ucis șeful serviciului de securitate al amasadei.

„Atacatorul a distrus postul de pază cu o armă automată Kalashnikov și l-a ucis pe șeful serviciului de securitate. Doi agenți de securitate ai ambasadei au fost, de asemenea, răniți în timp ce preveniu atacul”, a declarat șeful diplomației azere.

Moldova a publicat o declarație

Purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă a venit cu reacție la atacul odios. Acesta a transmis un measj de compasiune familiilor îndoliate ale victimelor.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene condamnă cu tărie atacul armat asupra Ambasadei Republicii Azerbaidjan de la Teheran în urma căruia un angajat al misiunii diplomatice a fost ucis iar alții doi răniți. În numele diplomației Republicii Moldova, transmitem mesajul nostru de compasiune colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan, precum și familiilor îndoliate ale victimelor”, a transmis Daniel Vodă.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: