(VIDEO) O grupare infracțională vindea în Moldova mașini furate din UE. Cum funcționa schema care a cauzat un prejudiciu material de 15 mln lei?
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O grupare infracțională vindea în Moldova mașini furate din UE. Cum funcționa schema care a cauzat un prejudiciu material de 15 mln lei?

Polițiștii și procurorii au depistat și ridicat alte 6 mașini care, ar fi furate de pe teritoriul Uniunii Europene.  Oamenii legii au stabilit că mijloacele de transport după ce erau sustrase, le erau modificate elementele de identificare ale caroseriei (VIN coduri modificate). Ulterior mașinile erau introduse în țară prin contrabandă. În urma acestei scheme, a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de circa 15 milioane de lei.

La traversarea frontierei de stat, erau plasate plăcuțe de înmatriculare clonate de pe alte automobile înregistrate în mod oficial, astfel, fiind perfectate acte false pentru plăcuțele de înmatriculare clonate. Apoi, mașinile erau înmatriculate în baza actelor europene obținute în mod fraudulos și expuse spre vânzare pe piața auto din țară pe diferite căi.

Până la moment, în cadrul operațiunii internaționale au fost identificate și ridicate circa 38 de automobile procurate, cumpărătorilor fiindu-le cauzate daune materiale „în proporții deosebit de mari”. Aceștia s-au pomenit că maşinile pe care credeau că le deţin legal sunt, de fapt, furate. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu material în sumă totală de circa 15 milioane de lei.

Acțiunea a  avut loc în cadrul cooperării autorităților de aplicare a legii din Republica Moldova, România, Franța, Germania, Ungaria, sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC), în perioada lunilor martie–decembrie 2021.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: