(VIDEO) Au deconectat lumina și microfoanele. Consilierii socialiști s-au opus rezoluției care condamnă războiul din Ucraina
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Au deconectat lumina și microfoanele. Consilierii socialiști s-au opus rezoluției care condamnă războiul din Ucraina

Consiliul Municipal Chișinău a rămas în cadrul ședinței de astăzi, 24 noiembrie, fără lumină, dar și cu microfoanele deconectate. A fost un act de protest a consilierilor socialiști contra rezoluției pentru recunoașterea Federației Ruse drept stat care finanțează terorismul, pe care ar fi trebuit să o semneze toți aleșii locali. Documentul a fost înaintat de către consilierii PAS, însă nu era indicat pe ordinea de zi.

Președintele ședinței, consilierul PUN, Corneliu Pîntea, a încercat să citească rezoluția de condamnare a războiului din Ucraina, care a fost semnată de 22 din 51 de consilieri municipali. 

 „Înainte de a trece la punctul 16 de pe ordinea de zi, dați-mi voie să dau citire unei rezoluții. Am rugăminte către cei care nu le place această rezoluție, să-mi dea voie măcar să o citesc până la urmă”, a anunțat Corneliu Pîntea.

Unii dintre consilieri, printre care și consilierul Partidului „ȘOR”, Serghei Burudji, au protestat împotriva citirii declarației. 

„Avem stabilită ordinea de zi stabilită de majoritatea consilierilor și acum colegii noștri închid gura și microfonul. Dacă cineva vrea să facă declarații lasă să iasă în sala 15 și să le facă”, a declarat Burudji.

După mai multe schimburi de replici, rezoluția a fost citită. Însă nu a fost totul așa de simplu. Consilierii socialiști, dar și cei de la Partidul „ȘOR”, au părăsit ședința și au deconectat lumina și microfoanele tuturor.

„Este clar că în țara vecină este război. Dacă cineva avea dubii la început, acum cred că nimeni nu le are. Și este un război hibrid în țara noastră, Republica Moldova. Și dat fiind faptul că cei din PSRM au ieșit din sală și ne sting lumina, ne sting microfoanele, arată încă o dată că ei susțin războiul. Condamnăm războiul care are loc acum în Ucraina”, a intervenit consiliera PAS, Zinainda Popa.

Ulterior, în lipsa de cvorum ședința a fost amânată pentru ziua de mâine, 25 noiembrie, ora 10:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: