VIDEO Au fost anunțați 10 finaliști care vor lupta să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2023
Full Article 2 minutes read

VIDEO Au fost anunțați 10 finaliști care vor lupta să reprezinte Republica Moldova la Eurovision 2023

Zece interpreți continuă lupta pentru un bilet la Liverpool, unde va avea loc Eurovision Song Contest 2023. Finaliștii au fost selectați pe 28 ianuarie în urma unor audiții live.

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)

Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)

DONIA – Red Zone (52 puncte)

Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)

OL – Why You Play It Cool (48 puncte)

Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)

NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)

Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)

COSMINA – Indestructible (45 puncte)

Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)

Concursul a fost jurizat de interpreta și dirijor de cor Viola Julea, șeful Radio Moldova Muzical Ion Chiorpec, conducătorul artistic al Orchestrei „Fraților Advahov” Vasile Advahov, compozitorul Liviu Știrbu și jurnalista Moldova 1 Daniela Crudu.

Participanții urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice.

Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, ne va reprezenta țara la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Cele două semifinale vor avea loc pe 9 și 11 mai, iar marea finală pe 13 mai 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: