VIDEO Autoritățile reacționează în cazul unui moldovean care ține un pui de leu: ce se va întâmpla cu animalul și cu ce s-a ales stăpânul 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Autoritățile reacționează în cazul unui moldovean care ține un pui de leu: ce se va întâmpla cu animalul și cu ce s-a ales stăpânul 

Un leu a fost zărit într-o pădure de la Ștefan Vodă. Știri.md scrie că leul aparține unui cetățean, care ar fi primit animalul în dar. Pe 14 ianuarie, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) anunță că animalul urmează să ajungă la Grădină Zoologică din Chișinău. Totodată, moldoveanul care a primit în dar leul s-a ales cu un proces-verbal.

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Ion Bulmaga menționează că pe 13 ianuarie, la fața locului s-au deplasat inspectorii de mediu pentru a investiga acțiunile persoanei care deține animalul.

„Persoanei în cauză i s-a întocmit proces-verbal cu privire la contravenție, animalul urmând luni la prima oră să fie transmis la Grădină Zoologică din Chișinău în prezența colaboratorilor IPM, conform prescripțiilor obligatorii înaintate”, comunică Bulmaga, pe Facebook.

Leul a fost observat în localitatea Palanca, raionul Ștefan Vodă, de câțiva pescari care treceau prin zonă.

Pentru știri.md, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului a declarat că leul, în vârstă de 6 luni, aparține unui moldovean care ar fi primit animalul în dar. „Acesta i-a fost adus în dar cetățeanului R. Moldova de Grădina Zoologică de la Odesa, în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților”, a precizat Bulmaga.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: