VIDEO „Bani europeni nu o să vină pentru grupările criminale”. Dodon o acuză pe Sandu de șantaj, după ce președinta a comentat alegerile locale
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Bani europeni nu o să vină pentru grupările criminale”. Dodon o acuză pe Sandu de șantaj, după ce președinta a comentat alegerile locale

Președinta Maia Sandu a declarat că la scrutinul din noiembrie cetățenii trebuie să înțeleagă – dacă vor ca satele și orașele în care locuiesc să se transforme în bine e nevoie să aleagă primari europeni. Potrivit șefei statului, „pentru reprezentanți ai grupărilor criminale” bani europeni nu o să vină. Socialistul Igor Dodon s-a arătat indignat de precizările Maiei Sandu și a spus că „președintele comite o încălcare gravă a Constituției și șantajează cetățenii”. 

„Depinde de cetățeni, să nu se lase manipulați, să înțeleagă importanța, să înțeleagă că dacă vor ca satele, ca orașele în care locuiesc să se transforme în bine e nevoie să aleagă primari europeni, care pot să aducă bani europeni și care pot să administreze acești bani europeni și să construiască lucruri și un nivel de trai ca în Europa”, a comunicat șefa statului la emisiunea „În profunzime” de la ProTV.

Maia Sandu a adăugat că „bani europeni nu o să vină pentru reprezentanți ai grupărilor criminale”.

„Deci, grupările criminale care își promovează primari acum… oamenii trebuie să știe că pentru asemenea reprezentanți ai grupărilor criminale, bani europeni nu o să vină și nu o să vină nici altfel de bani”, a conchis președinta țării.

Socialistul Igor Dodon a scris pe rețelele de socializare că „nimeni înainte de Maia Sandu nu și-a permis încălcarea atât de neceremonioasă a legilor”. 

„Pentru prima dată de la independența Republicii Moldova, președintele comite o încălcare gravă a Constituției și șantajează cetățenii, declarând deschis: cei care vor îndrăzni să nu voteze PAS la viitoarele alegeri nu va vedea bani pentru infrastructură, pentru repararea școlilor și grădinițelor din localitatea sa”, a menționat Dodon.

Astfel, el i-a îndemnat pe cetățeni „la aceste alegeri și la cele ulterioare să voteze pentru oricine, dar nu pentru PAS și nici pentru Maia Sandu”.

***

Precizăm că Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: