VIDEO Basarabeasca. Cum trăiește orașul la granița cu Ucraina și de ce acolo nu este apreciată filmarea cu drona
Full Article 2 minutes read

VIDEO Basarabeasca. Cum trăiește orașul la granița cu Ucraina și de ce acolo nu este apreciată filmarea cu drona

Basarabeasca – oraș de la sud, la graniță cu Ucraina, care a fost construit în jurul și pentru calea ferată. Trenurile de călători nu prea circulă acum acolo, legăturile obișnuite cu țara vecină au fost practic întrerupte. Dar apropierea de Ucraina îi sperie pe mulți localnici.

De data aceasta, Dașa și Kolea au mers la Basarabeasca și au aflat cum orașul (nu) păstrează moștenirea de loc evreiesc și așezare germană, de ce nu te poți apropia de școlile renovate, cât câștigă lucrătorii feroviari și de ce locuitorii au frică de filmarea cu drona.

Despre proiect

De obicei, în știri se discută numai despre problemele Chișinăului, iar despre cum se trăiește în alte localități – foarte puțin. Unde lucrează localnicii și cum se odihnesc? Există canalizare și transport public? De unde se informează ca să înțeleagă ce se întâmplă în jur? În ce stare sunt acum drumurile și cât de scumpe sunt călătoriile cu taxiul? NM lansează noul proiect special „Moldova altfel”, în cadrul căruia vom vedea cu ochii noștri și vă vom arăta și vouă cum se locuiește în afara capitalei.

Ep. 1 – Comrat

Ep. 2 – Telenești

Ep. 3 -Orhei


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: