VIDEO Belarus renunță la merele moldovenești? Lukașenko: „Nu trebuie să așteptăm să ne fie aduse mere din Moldova”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Belarus renunță la merele moldovenești? Lukașenko: „Nu trebuie să așteptăm să ne fie aduse mere din Moldova”

Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, le-a cerut subalternilor săi să asigure țara cu mere locale. El a menționat că Belarusul nu trebuie să aștepte mere din Polonia sau Republica Moldova. „După cum arată timpul, putem și să nu așteptăm. Trebuie să creștem singuri”, a spus Lukașenko. 

Liderul de la Minsk a declarat că Belarus nu trebuie să se „aplece în fața Occidentului, nici Orientului, importând produse”.

„Toată lumea a adus și a adus mere din Polonia”, a spus Lukașenko. „Ascultați, de ce să aducem? E aceeași climă. (…) Să arătăm că noi înșine putem face totul și să nu ne aplecăm nici în fața Occidentului, nici a Orientului, importând produse”, a adăugat Lukașenko.

„Cu clima noastră, pe masă ar trebui să fie la maximum produse interne. Adică de-a noastre, din Belarus, și din nou de-a noastre”, a spus președintele Belarusului.

Lukașenko le-a cerut responsabililor din domeniu să nu aștepte mere din Moldova sau Polonia, dar ca Belarusul să le crească singură.

„Nu trebuie să așteptăm să ne fie aduse mere din Polonia sau Moldova. După cum arată timpul, putem și să nu așteptăm. Prin urmare, trebuie să le creștem singuri”, a conchis Lukașenko.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: